HTML

Ugocsa Nobilitas

A nemesek országának nemes sajtója. Kíméletlen őszinteség liberálnáci és nemzetikommunista tollakból. Komolyan.

Kedvenc sorozathőseink sötét előélete; John Ross "Jock" Ewing Sr.

2008.11.11. 21:32 :: Kurtz ezredes

Most induló sorozatunkban oknyomozó és tényfeltáró módszerekkel igyekszünk megfejteni néhány egykori kedvenc eddig ismeretlen múltját. Levont következtetéseink kizárólag a történettudomány és a logika szilárd talaján nyugszanak.

 

 

John Ross „Jock” Ewing Sr.

 

A texasi olajipar Zen mesterének korai évei szintén teljesen ismeretlenek voltak eddig. Dereng még valami arról, amikor varázsvesszővel járta Lubbock határát olaj után szimatolva barátjával és üzlettársával, Tintás Barnes-szal?

Nos a vén alkoholista kisemmizése csak egy nagyon apró fejezet a történetben. Jock – mint megannyi más iparmágnás – a háború alatt szedte meg magát igazán. Ekkor már 10 éve a Klán Nagysárkánya és a szegregáció lelkes híve. Emlékszik valaki is fekete cowboyra, inasra, kerítésfestőre, medencetisztítóra South Forkban? A vén geci Raulért és Theresáért is képes volt lehelikopterezni Ciudad Juarezbe, hogy még véletlenül se kelljen négert látnia a narancsleve mellé. Az 50-es évek a kommunisták utáni hajtóvadászattal telt – évente kétszer, háromszor lőttek be valamelyik New York-i vagy kaliforniai születésű újságíró ablakán. Ekkortájt kerül közelebbi kapcsolatba több szélsőjobboldali texasi olajmilliárdossal, különösen a Hunt családdal. Felbujtója és aktív támogatója a Castro-ellenes kubai emigránsoknak, pénzzel, fegyverekkel és South Fork-i katonai gyakorlópályával segíti a Disznó-öbölhöz készülődő osztagokat. A partraszállás kudarcba fullad, amire az öreg Ewing tajtékzani kezd a dühtől. Ilyen dührohamai során egyébként egyszer a kerti székkel együtt a medencébe hajította Ellie asszonyt, amiért az jóképű, sármos férfinek nevezte Kennedy elnököt. Gary fiát Kaliforniáig űzte a birtokról, amikor rajtakapta, hogy titokban Jimi Hendrix lemezt hallgat a pajtában.. Végleg szakít minden mérsékelt erővel. Dollármilliókat adományoz különféle helyi szervezeteknek – köztük a John Birch társaságnak és a Déli Hazafias Ligának – célja egy radikálisan faji alapokon nyugvó puritán déli államalakulat létrehozása. Legfőbb politikai pártfogoltja ekkor az a George Wallace szenátor lesz, aki Alabamában harcol a polgárjogi mozgalmak ellen. Jock számára az utolsó csepp a pohárban, amikor 1963-ban, a szövetségi csapatok felügyelete mellett Vivian Jones és James Hood színes bőrű diákok beiratkoznak az Alabamai Egyetemre. Az eddig is utált elnök – Kennedy – ezután mindennél jobban gyűlölt lesz. Természetesen semmi konkrét bizonyítékunk nincs itt a szerkesztőségben arra vonatkozólag, hogy mi történhetett, de mindenki kitalálhatja.

 

A lövések eldördülése után egy Ray "Badge Man" Krebbsre megtévesztésig hasonlító férfit láttak elszaladni a füves domb kerítése mögül. Ezek után teljesen világos, miért kezelte szinte fiaként a kockás inges bajkeverőt. A sötét kapocs Jock halála után teljesedett be igazán, amikor a hálás megbízó ténylegesen fiává kreálta a végrehajtót. A késői 60-as és a korai 70-es évekről nem tudunk sokat, valószínű azonban, hogy a lelkiismerete már korábban megszólalhatott. Amire a nagyközönség is megismerheti, már egy joviális gazdálkodó, akit nem hoz lázba pénz, hatalom, olaj, kizárólag a farmnak és a jószágnak él.

 

Szólj hozzá!

Címkék: dallas ewing sötét ray kennedy jock sorozathősök sorozathőseink előélete

A bejegyzés trackback címe:

https://ugocsa.blog.hu/api/trackback/id/tr95764197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása