HTML

Ugocsa Nobilitas

A nemesek országának nemes sajtója. Kíméletlen őszinteség liberálnáci és nemzetikommunista tollakból. Komolyan.

Pom Pom meséi

2009.02.20. 21:38 :: nilsholgerson

Egy szép napon Picúr, mikor az iskolába sietett, gondterhelten nézett körbe, majd egészen zsebe legaljáig bekukucskált, de sehol semmi, hát hiába, nem lelte meg lakáskulcsát. Pom Pom egy közeli fán billegett éppen fel és le, fel és le, mikor meglátta Picúrt.
- Szia Picúr, mi baj lelt? Mit keresel ennyire gondterhelten?
- Eltűnt a lakáskulcsom, pedig emlékszem, ide tettem.
Pom Pom elgondolkodott, lebiggyesztette ajkát, majd így nyögött fel:
- Aj jaj jaj! Majd mégegyszer: Aj jaj jaj!
Picúr elgondolkodva, biggyesztett ajakkal fordult oda kis barátjához.
- Ugyan mi lelt téged? Tudsz valamit?
- Ez csakis a Becsengető Színesfémcsenő műve lehet.
Picúr csak tátotta a száját, és még be sem csukta, amikor Pom Pom már a fején tanyázott és meséjébe kezdett:
Az úgy történt, hogy egy szép napon megjelent a Becsengető Színesfémcsenő, aki minden, de minden fémet miután becsengetett elvitt, magába szippantott. Az ajtókat, a zárakat, a kályhavasat, a sarokvasat, az antennát (ideát és odaát), a lámpavasat, a nemesfémet, ezüstfémet, a kanalakat, a villákat, a késeket, a fémreszeléket, a körfűrészt, a lombfűrészt, egyszóval minden egyes fémrészt, míg a városban már nem volt semmi, ami fémesen ragyoghatott volna. Az emberek bezárták a megmaradt ajtókat, faszögekkel beszögelték a megmaradt ablakokat, szép lassan már olyan rémület lett úrrá, hogy még a hosszúszakállú kapitány is búslakodott. Az ő hajóját ugyanis miután csengetett elnyelte egészében. Gombóc Artúr ekkor érkezett haza Afrikából, körbenézett, sehol senki, semmi ragyogás, noha örömmel töltötte el, hogy az édességbolt mintha még éjjel is nyitva volna, ugyanis a vasrolót is elvitte Becsengető Színesfémcsenő.

- Ej, ez nem mehet így tovább! mondta Gombóc Artúr. A problémát magam oldom meg. Munkát kell keresnem ennek a Becsengető színesfémcsenőnek, csak hol találom? - gondolkodott és gondolkodott, majd az ócskatelepre látogatott. Hát mit lát a romok, a bontott autók és vasalótalpak között? Becsengető Színesfémcsenő hasát süttetve, nyelvét nyalogatva henyélt. Gombóc Artúr megszólította:

- Kedves Színesfémcsenő, hát nem lenne szükséged valamilyen munkára? Ismeretlenül becsengetni, az emberek nehezen megszerzett fémtárgyait elemelni nem valami szép dolog.

Színesfémcsenő egy pillanatra megszeppent, szemöldökeit (igen nagyok voltak) felhúzta, majd így szólt: És akkor mi van?

Gombóc Artúr pedig megvakarta kobakját és tovább állt. Hát ennyi a mese.

Picúr elgondolkodott, megdörzsölte szemeit, majd megjegyezte, hogy ő iskola után feljelentést tesz a rendőrkapitányságon. Pom Pom helyeselt. És mivel már Picúr zsebében semmiféle fémtárgy nem volt, nyugodt szívvel rohant át az iskola fémdetektoros kapuján. De azért még csak visszanézett kis barátjára. Mindannyian tudták. Ilyen közbiztonság mellett Pom Pom megvárja őt és hazáig kíséri.

3 komment

Címkék: pom pom politikai korrektség megélhetési bűnözés

A bejegyzés trackback címe:

https://ugocsa.blog.hu/api/trackback/id/tr76955622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lump 2009.02.21. 13:25:18

Ügyes vagy nilsholgerson újarc! De a hörcsögöddel legközelebb még egyszer olvastasd át;)

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.02.27. 11:51:50

A hörcsögkorrektor éppen szabadságon volt, de már visszaérkezett. Az olvasószerkesztőnk meg egyszerűen rangon alulinak tartja javítgatni a hibákat.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.02.28. 00:30:19

Nem teregetjük ki a belső ügyeket kommentekben, mert még visszatér sorainkba a viszály és a széthúzás!
süti beállítások módosítása