HTML

Ugocsa Nobilitas

A nemesek országának nemes sajtója. Kíméletlen őszinteség liberálnáci és nemzetikommunista tollakból. Komolyan.

„Nyílt poszt” Veres János pénzügyminiszter számára

2008.12.12. 18:22 :: Kurtz ezredes

Tisztelt Pénzügyminiszter Úr!

Kérem fogadja meleg, baráti üdvözletünket az Ugocsa Nobilitas összes munkatársa nevében. A lehető legmélyebben tiszteljük mind Önt, mind felelősségteljes és nagy szakértelmet követelő hivatását. Tudjuk, hogy rengeteg hivatali teendője mellett számos hasonló tanácsot, felhívást, sőt követelő levelet kap, mindezek ellenére reméljük, szavaink eljutnak Önhöz és megfontolásra méltónak találja őket!

Úgy véljük itt az ideje, hogy JOGkövető, ADÓt fizető és a KÖZügyek iránt kiemelt figyelmet fordító állampolgárokként végre értelmes társadalmi párbeszédet kezdeményezzünk. Nyilván Önnek is elege van már a sok fölösleges szócséplésből és pitiáner zsarolásból, amikkel nap mint nap kénytelen szembenézni. Ahogy egyik kedves minisztertársa, Bajnai Gordon rendkívül találóan megnevezte, ebben az országban „Sokan ülnek a szekéren, és kevesen húzzák”. Nos, a magunk szerény eszközeivel segítünk, és néhány gondtalanul fütyörésző, a tempóval sokszor hangosan elégedetlen, magát kocsisnak képzelő bliccelőre is felhívjuk a Becses Kormánya figyelmét. Terjedelmi korlátok miatt úgy döntöttünk, csak a legszűkebb, általunk jól ismert területre fókuszálunk. Konkrétan az Üllői Út legelejének környéke – Múzeum Körút – Bródy Sándor Utca – Puskin Utca – ELTE BTK Campus útvonalon fekvő kiemelt közintézményekre, és az ezekhez közvetlenül kapcsolódó pénznyelőkre. Ha megtisztelnek bizalmukkal, mi szívesen rendelkezésükre bocsátjuk az általunk kidolgozott közkiadás-lefaragási csomagot.

Károli Gáspár Református Egyetem

Javasoljuk, hogy fenntartását kizárólag – igen, az utolsó fillérig, ha annyira fontos Kálvin igéje – a magyarországi protestáns egyházak vegyék át – ez egy nagyobb halmaz, de a lutheránus meg unitárius egyetem szerencsére annyira képtelen ötlet, hogy senkinek sem jutott eszébe, csináljanak hát egy „összprotestánst” – ellenkező esetben, minden szerve beleolvad az ELTE illetékes karába. Hogy a dolog politikailag keresztülvihető legyen Önöknek, az éppen felújítás alatt álló múzeum-körúti ELTE Főépületet javasoljuk a Debreceni Nagytemplom replikájává alakítani – kötelezővé téve a reggeli zsoltáréneklést – a Tanulmányi Osztály vezetését pedig Bölcskei Gusztávra bízni. A várható id. Hegedűs Lóránt, ifj. Hegedüs Lóránt, Morvai Krisztina hármas vallásüldözés vádjait így kellő arroganciával lehet majd elhárítani, különösen, ha Császár Attila – az az agresszív, láthatósági-mellényes kismalac – támad Önnek ezekkel.

Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

Itt a legkönnyebb a dolgunk. Nem is értjük, miért szorulna állami támogatásra egy olyan vállalkozás, amelyik különféle adathordozókat kölcsönöz. Ha a filozófia nem megy, akkor tessék beszerezni Danielle Steel-t meg nyitni egy Story Magazin-olvasót. A könyvtár vezetése által bő egy évtizede újításnak gondolt CD/DVD-tár szintén teljes tévedés. Helyére mi egy hatalmas Torrent-Rapidshare szervert képzelünk, ami busás hasznot hozhat, ha a megfelelő rendőri kapcsolatokkal rendelkező Gergényi Pétert nevezik ki főigazgatónak és kicsit konyítanak a számítógépes világhoz.

Fővárosi Önkormányzat

Ez lesz a legproblémásabb, de mivel metróépítés címén egy akkora lyukat ütöttek a Kálvin Téren, mint a tunguzkai meteorit, ezért értelemszerűen felszámolandó.

Magyar Nemzeti Múzeum

Tudjuk, a múzeum még akkor sem üzleti vállalkozás a nagyvilágban, ha ott holdkompokat meg mamutokat tárolnak, mi nyavalyát akarunk hát Deák pipatömőjével meg az Aranybullával? Valószínűleg Frakciójukból sem pécézte még ki senki ezt a közintézményt. Külön szimpatikus lehet Pártjának, hogy az a sok de-konstruktív áskálódó fasiszta még a koronát is ellopta szegényektől. Mivel alapjában véve nekünk sincs gondunk Nemzetünk Nagy Múzeumával, nem is bántjuk őket. Viszont az a hatalmas kert, ami körülveszi, óriási lehetőségeket rejt magában. Ha továbbra is kell az a sok főosztály, akkor tessék szépen kihasználni. Mi egy Zöldpardon/Rió féle, összevont, gigantikus, zenés/táncos/fiatalos/maffiózós szórakozóhelyre gondoltunk – ennek politikai előnyeit frakciótársa, Molnár Gyula is megerősítheti – amivel végre a kultúra is közelebb kerülne partizó ifjúságunkhoz. Ki más felelne meg jobban egy ilyen intézmény vezetésére, mint az amúgy is parlagon heverő, a tudomány és a pesti éjszaka bugyraiban is otthonosan mozgó Tasnádi Péter?

VIII. Kerületi Önkormányzat

Mivel a Puskin Utca, Bródy Sándor Utca sarkánál, a frissen épített mélygarázs kedvéért feltúrt burkolatot nagykockakővel (!!!) pótolták – ez vagy szándékos provokáció, vagy döbbenetes figyelmen kívül hagyása az elrettentő ténynek, hogy Hazánk két legvéresebb forradalma 30 méteres körön belül robbant ki – ezért értelemszerűen felszámolandó.

ELTE-BTK

Elérkeztünk a legfeketébb lyukhoz, sőt talán egyenesen lyukakhoz, hiszen itt több szerteágazó és teljesen kibogozhatatlan „Intézet” szippantja fel a költségvetés kövér fehér csíkjait. A nyelvi intézeteket természetesen kiszervezzük és oktatói karukat anyaországaikból érkezett munkanélküli fiatalokkal pótoljuk. Tudományos munkájukat a különféle, anyanyelvükön kiadott Rap, Hip – Hop és egyéb könnyűzenei kiadványokkal színesítjük, amelyek „Kozsó” menedzselésével idővel önfenntartóvá teszik majd a szakokat.  A magyar irodalmi és nyelvi tanszékeket egyéb helyeken tervezzük hasznosítani – például az Ön által is látogatott „Este” című közteleviziós műsorban elmagyarázzák a szövegeket író szerkesztőknek az „ezköz-eszköz” „egyenlőre-egyelőre” szavak tartalmi jelentéseinek különbözőségét. Amennyiben így sikerül gazdaságossá tenni működésüket, folytatódhat a tudomány iránti olthatatlan szerelmük. A médiatudomány művelői megélnek az itteni fizetésük nélkül is, így természetesen nincs szükség műtétre. A Történeti Intézet munkáját és vezetését nagyra becsüljük, így itt nem akarunk személyi változásokat látni, mindössze a tudományos munkát szilárdabb mederbe terelő ötletünk van. Bár biztos érdekli a világot – a húsz másik középkorász kollégán kívül – az a sok-sok érdekes „ántik” tanulmány, általános gazdasági menedzserként mégis a Hajja és Fiai Kiadót képzeljük el. Ők képesek megértetni valamennyi dolgozóval, mennyire nélkülözhetetlen a mai világban egy történésznek legalább évi egy könyvet kiadni a Waffen-SS vagy más német alakulat történetéről. Ha ezt a csöppnyi lépést megtennénk, nemhogy önfenntartó, hanem virágzó vállalkozást kapnánk. Az összes többi „kis” tanszék vagy megy kuncsorogni Charles Simonyihoz, hogy szánjon már rájuk egy vasmacskányi összeget a yachtjából, vagy mehet a levesbe. A kar vezetéséről is csak jót tudunk mondani. Az asszírológus/bróker szakirány elnyerte szimpátiánkat és ezen a vonalon gondolkoztunk a rektori pozícióra vonatkozóan is. Ezért a szintén az egyetemen végzett, ám azóta az üzleti életben is bizonyított Friderikusz Sándor/Rózsa György párost képzelnénk el a poszton, esetleg mindkettőt egyszerre.

Gyurcsány Ferenc Öszödi-Beszéde óta biztosan tudjuk, Ön az igaz szó gazdasági kérdésekben. Egy bíztató gesztus és tovább dolgozunk. Látja még a Keleti Pályaudvarig sem értünk el, és máris több 100 milliárdot felzabáló kakukkfiókákat rugdostunk le a dolgozó emberek szekeréről. Tisztában vagyunk vele, hogy sok frakciótársa zúgolódni fog, amikor az orruk alá tolja ezt a kis javaslatcsomagot, de sajnos meg kell érteniük, ilyen rohadt igazságtalan világ ez a kapitalizmus. Nincs benne ingyen ebéd!

Várva megtisztelő válaszát!

Tisztelettel az Ugocsa Nobilitas szekérhúzó csapata

 

Szólj hozzá!

Címkék: politika közélet közpénz egyetemek pazarlás ingyenélők

A bejegyzés trackback címe:

https://ugocsa.blog.hu/api/trackback/id/tr13819422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása