HTML

Ugocsa Nobilitas

A nemesek országának nemes sajtója. Kíméletlen őszinteség liberálnáci és nemzetikommunista tollakból. Komolyan.

Bréking Nyúz!!! Honunk Atyái Különkiadás!

2009.02.19. 00:52 :: Kurtz ezredes

Az Ugocsa Nobilitas ismét hihetetlen szenzációt oszt meg olvasóival. Megtaláltuk ugyanis a magyarság történelmének egyik legtitkosabb hősét, a 14. aradi vértanút.

A meghatározhatatlan származású Kuntz von Inselsanktnicholaus százados kicsiny, de annál agresszívebb légiója élén harcolt a szabadság és az emberi jogok fogatlan prókátoraként. Szabadcsapatai az egyenlőtlen küzdelemben teljesen felőrlődtek, Világosnál már eredeti létszámuk fél százalékát sem érték el. Kuntz századost a bukás után, egykori tisztjei – az áruló Horn hadnagy és Gust zászlós – jutatták Haynau kirekesztő törvényszékének kezére. Neve és vértanúsága a történelem forgatagában sajnos feledésbe merült, de egy eddig ismeretlen Borsos József festményen mégis nyomára bukkantunk.

Figyeljük meg Borsos bravúros ecsetkezelését. A végtelen keserű és sötét hangulatú képbe csak az elítéltet megvilágító aprócska gyertyacsonk csempész némi fényt. A magyar nép sajnos méltatlan volt arra, hogy Kuntz százados vértanúságát és hősiességét kiérdemelje, úgyhogy ebben a fájdalmas és szomorú pillanatban is mindenki szégyellje magát. Csúnya Magyarország!

Szólj hozzá!

Címkék: politika szdsz kuncze

A bejegyzés trackback címe:

https://ugocsa.blog.hu/api/trackback/id/tr67951986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.