HTML

Ugocsa Nobilitas

A nemesek országának nemes sajtója. Kíméletlen őszinteség liberálnáci és nemzetikommunista tollakból. Komolyan.

Boldog Úri Élet Keverttel

2009.01.06. 01:44 :: Gudea enszi

Pár napos késéssel megkezdi idei ténykedését az Ugocsa Nobilitas. Mindjárt kitérünk az új évre is, előbb azonban úgy érezzük, magyarázattal tartozunk olvasóinknak a kimaradásért.

     Ahogy karácsony előtt ígértük, az év végét féktelen zabálással és költekezéssel töltöttük. Mit nekünk pénzügyi válság vagy gazdasági visszaesés! A karácsonyi libának ott a helye az asztalon, a plazmatévének pedig a fa alatt. A szilvesztert ezután egy apró, egzotikus országban töltötte a szerkesztőség. A január 3-ra tervezett visszatérés sajnos meghiúsult, mert ebben az apró, egzotikus országban éppen légiforgalmi sztrájkba panírozott vasutassztrájk sült az egyébként bőséges zsírban. A dolgozókat vezető oligarchák sérelmezték, hogy nem jut ugyanannyi, de inkább több sertésnedű a kiflijükre, mint a többi oligarchának. Ez annyit jelent, hogy valójában politogarchiai csatározások álltak a háttérben, de igazán nem akarunk belefolyni egy idegen ország belügyeibe. Egy szó, mint száz, a sztrájk miatt bő két napot csúszott a munkánk felvétele.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


    

 

 

     Az idő azonban eljött, itt vagyunk újra, hogy méltóan köszöntsük az új esztendőt. De tényleg új? Tényleg van mit köszönteni rajta? És tényleg kevésbé lesz kilátástalan, mint 2008 volt? Nem akarunk tovább csigázni titeket, úgyhogy most, amikor már mindenkiből kiszellőzött a pezsgő mámora, és elfogyott a lencseleves is, eláruljuk a titkot: biztos forrásból tudjuk, hogy 2009 – érdeklődés hiányában – elmarad. Bizony elmarad. Nem lesz. Heribert Illig mind a tíz ujját megnyalná egy ilyen hír hallatán, de itt most nem pápai naptárhamisításról van szó, hanem egészen másról. A magyarok ugyanis már jó ideje nem voltak ennyire nyomorultak, és rég nem érdekelte őket ennyire a ma és a tegnap a holnap rovására. Egyértelmű hát, hogy nincs szükségünk az új esztendőre. Lássuk be, a jövő már sok-sok évszázada nem a mi asztalunk, kár magunkat ilyen hamiskás, „új” jelzőbe csomagolt illúziókban ringatnunk. Fogadjuk el, hogy itt maradtunk ebben a poshadó, egyre inkább balkáni pöcegödörszagra emlékeztető félhomályban, ahol mindenki attól van kikészülve, hogy mindenki fasz. Jó lesz nekünk itt, 2008-ban. Fenékig a Kevertet! Egészségünkre!

2 komment

Címkék: jövő újév kevert elmarad

A bejegyzés trackback címe:

https://ugocsa.blog.hu/api/trackback/id/tr50860688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

trédoff · http://polgarda.blog.hu 2009.01.07. 20:28:08

Na de kedves Gudea - bölcsessége hatalmas - miért kell mindig a plazmatévét felhozni mint a magyar esztelenség és kisnemesi életérzés egyik kliséjét?

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.01.08. 03:18:09

A rózsaszín-kék-zöld, ill. arany színű villogókkal barokkba hajlított kúriákat már mi is túl kínosnak éreztük. Inkább szemérmesen hallgattunk róluk. Nem jó ilyenkor magyarnak lenni.
süti beállítások módosítása