HTML

Ugocsa Nobilitas

A nemesek országának nemes sajtója. Kíméletlen őszinteség liberálnáci és nemzetikommunista tollakból. Komolyan.

Hagymás bab alfahím módra

2009.01.27. 23:16 :: Gudea enszi

Ezúttal az eddigiektől némiképp eltérő műfajban szeretnénk meglepni hűséges olvasóinkat. Tisztelgés a legendás étel előtt, annak egyik változatával. Ez az étel csak igazi férfiaknak javallott! Aki nem érzi magában az erőt, az meg se próbálkozzon vele, mert a kaland váratlanul feltörő, komoly veszélyeket rejt magában!

Még minden békés

     Vágd fel apróra a környéken található két legnagyobb fej hagymát, amit egy serpenyőben felteszel pirulni (olaj helyett ajánlott a sertészsír, mert sokkal férfiasabb, ráadásul finomabb is). Kevés sóval támogasd meg, majd várd meg, míg picit odakozmál, és öntsd fel fél deci vízzel! Amikor már szép üvegessé vált a hagyma, a serpenyőbe tereled az apróra felkockázott virslit. Ha nincs otthon friss, még puha és jó füstös házikolbász, akkor annak a beszerzésével kezdd az egész műveletet, mert nélküle értelmetlenné válik a konyhaművészkedés! Ebből szedj cafatokra két-három hüvelyknyit, és a virslivel együtt továbbítsd a serpenyőbe!

A jövő elkezdődött

     Az elpárolgott vizet ismét pótolni kell, és időnként keverd meg az egészet, mert hajlamos odakapaszkodni az aljára. Amikor újra eltűnik a leve, megint öntsd fel, sózd meg a babkonzerv sósságának ismeretében (ezt már korábban ellenőrizni kell), borsozd és fokhagymázd! A fokhagymából nem lehet eleget tenni bele, az adja meg a telt, őszinte ízét a majdani végterméknek. Aki ízfokozót (vegetát) használ, az buzi. Fűszerezés után a levével együtt borítsd bele a babkonzervet, és szemrebbenés nélkül jó bőven szórd meg paprikával! Jól haladsz, elkezdhetsz közben a konyhai remekléssel kiérdemelendő jutalomsörre gondolni. A paprikázás után érdemes megkóstolni, és kiegészíteni az esetlegesen hiányzó bors- és/vagy fokhagymaadaggal, valamint hozzátenni annyi Erős Pistát, amennyit nem szégyellsz. Csak bátran, elvégre alfahím akarsz lenni! A leve ismét el fog párologni, már nagyon éhes vagy, de még mindig nincs kész, mert még egyszer fel kell önteni egy kevés vízzel. Mire ez is nagyjából elfogy, akkorra áll össze a serpenyő sokféle eredetű tartalma egységes masszává, amelynek egyetlen vágya, hogy téged boldoggá tegyen.

    A tálalással nem kell szórakozni, vágj le pár szelet kenyeret, és a serpenyőből lapátold be a cuccot azzal a fakanállal, amelyikkel elkészítetted! Ideje felbontani az említett jutalomsört, és evés közben javallott meccset nézni. Légy résen, mert mindig akad valaki, aki meg akarja enni a hagymás babodat! Aki mégis megpróbálja, azt verd meg! Az aktust egy pisztáciafagyi elfogyasztásával koronázhatod meg.

Megjegyzés: Pluszpontért az egészet végezheted egy hajón, vagy egy hangárban, motorcsónakok közt, hordozható gázrezsón.

 

1 komment

Címkék: férfi étel recept hagymás bab

A bejegyzés trackback címe:

https://ugocsa.blog.hu/api/trackback/id/tr91907351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Francis W. Scott 2009.01.28. 09:58:38

Vagy eheted a vadnyugaton, miközben rá se hederítesz a körülötted fetrengő, félhülyére püfölt kavbojokra, akiket te tángáltál el pár perce. :D

Egyébként hatalmas köszi ezért a receptért, egyszer már olvastam hasonlót, és azóta se találom. Nemsokára elkészítem!

"Aki ízfokozót (vegetát) használ, az buzi." - ezen pedig megszakadtam! :D
süti beállítások módosítása