HTML

Ugocsa Nobilitas

A nemesek országának nemes sajtója. Kíméletlen őszinteség liberálnáci és nemzetikommunista tollakból. Komolyan.

Honunk atyái – Filló Pál

2009.01.24. 03:52 :: Gudea enszi

     Az utóbbi időben egyre divatosabbá vált a politikusok hétköznapi emberként való bemutatása. Erre reagálva új rovat indul az Ugocsa Nobilitas hasábjain. Mi azonban a másik végén fogjuk meg a dolgot, és megmutatjuk a politikust, mint politikust. Minket ezúttal nem érdekel, hogy mekkora az ingmérete, hány gyereke van, és hogy a bélyeggyűjtés a hobbija, valamint szereti az anyósát. Kizárólag azt vizsgáljuk meg, hogy mit tudnak-mernek-tesznek a politikusok, akiknek a kezébe letettük a sorsunkat, akik képviselnek bennünket, az érdekeinket, és akik szakértelmén múlik a jövőnk. Ők azok, akikre majd 20 év távlatából visszanézünk, és eldöntjük, hogy virágzó országot adtak nekünk, vagy egy rosszindulatú daganatként növekvő, bürokráciával bénított, frusztrált romhalmazt. Első vendégünk természetesen csakis kormánypárti szakember lehet, így ma az MSZP egyik képviselőjével ismerkedünk meg közelebbről.

Az 54 éves Filló Pál Erzsébetvárosból érkezett, és régi szocialista motoros. A kezdetek óta kirobbanthatatlan az MSZP frakcióból, amelynek parlamenti adatlapja szerint 1986 óta tagja. Úgy tűnik, hogy ő már 1986-ban olyan dolgokról tudott, amelyekről akkoriban még csak nagyon kevesen. 1994 óta folyamatosan részt vesz a Foglalkoztatási és munkaügyi bizottság munkájában, amelynek volt már alelnöke és elnöke is. Ez a tisztség valószínűleg igazán fekszik neki, hiszen valódi munkásemberrel van dolgunk. Az életbe egy nyomdász szakvizsgával lépett ki, majd 28 éves korára sikerült kiizzadnia egy esti érettségit. Ezután úgy tűnik nagyon belejött a tanulásba, hiszen két évvel később, 1984-ben máris felsőfokú végzettséget szerzett politikai gazdaságtan szakon. Érthetetlen, hogy nem tudott szellemi munkakörbe elhelyezkedni a minden bizonnyal minőségi diplomájával. Így viszont egészen 1991-ig nyomdai alkalmazottként dolgozott, előbb szedőként, majd mint korrektor.

Idegennyelv-tudásról nincs információnk, vélhetően neki se. Ez azonban nem lehet baj, hiszen egy politikusnál nem is lényeges. Idegen nyelveket csak a pórnépnek kell beszélnie, hogy szervesen betagozódjon az egyesülő Európába.

Az 1991-es időközi választás óta egy kivételtől eltekintve minden alkalommal hozta a választókerületét, ami azt jelenti, hogy sok értelmiségi is bátran szavazott erre a nyomdászmunkásra, az Országgyűlés Vágási Ferijére. Filló Pál példáján is láthatjuk, hogy a tanulás a legjobb befektetés, reméljük ez jó motiváció lesz a jövő iskolásai számára is.

Szólj hozzá!

Címkék: mszp filló pál

A bejegyzés trackback címe:

https://ugocsa.blog.hu/api/trackback/id/tr29898890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása