HTML

Ugocsa Nobilitas

A nemesek országának nemes sajtója. Kíméletlen őszinteség liberálnáci és nemzetikommunista tollakból. Komolyan.

Szenzáció!!! Titkos terv Gyurcsány Ferenc számára az MSZP szakembereitől

2009.02.09. 22:00 :: Kurtz ezredes

Birtokunkba jutott egy fantasztikus titkos dokumentum, mely a magyar politikai élet eddig csak sejtett műhelymunkájába enged betekintést. Hogyan legyen népszerűbb Gyurcsány Ferenc? Avagy történelmi párThuzamok a politikai tőke kovácsolására.

Jegyzőkönyv; mely felvétetett a Magyar Szocialista Párt, Társulás a Szociáldemokrata Értékekért Platformjának Történész – Szakbizottsági Munkacsoportja zártkörű űlésén. 2009. január 14-én, 14 óra 20 perctől 17 óra 17 percig. Jelen vannak:
 

  • Dr. Hiller István a Magyar Szocialista Párt alelnöke, a Társulás a Szociáldemokrata Értékekért Platform elnöke, Oktatási és Kulturális miniszter, egyetemi docens, az ülés levezető elnöke.
  • Dr. Gerő András, tanszékvezető egyetemi professzor, a Habsburg Történeti Intézet igazgatója
  • Dr. Ormos Mária, nyugalmazott egyetemi tanár, az Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja
  • Dr. Krausz Tamás, tanszékvezető egyetemi professzor, a Magyar Szocialista Párt Baloldali Tömörülés Platformjának alelnöke.
  • Moldova György, Kossuth-díjas író, újságíró, pártszimpatizáns
  • Lendvai Ildikó, a Magyar Szocialista Párt frakcióvezetője, okleveles történelemtanár
  • Özv. Kocsis Mihályné (Erzsike néni) jegyzőkönyvvezető

Dr. Hiller István elnök 14 óra 20 perckor az ülést megnyitja. Megállapítja, hogy a bizottság tagjai hiánytalanul megjelentek, ezért az ülés határozatképes.

14 óra 22 perckor Dr. Hiller István elnök napirend előtti felszólalásoknak ad helyt. Moldova György rövid felszólalásában emlékezteti a bizottság tagjait, hogy a mai ülésen mindenképpen használható javaslatokat kell letenniük a szűkebb pártvezetés, azon belül is Gyurcsány Ferenc asztalára. A témával már több munkacsoport is foglalkozott, de komoly eredményt még a monori vonatbaleset utáni sírás sem hozott, pedig az MSZP legnagyobb koponyái találták ki, és a miniszterelnök 3 hónapig készült a hiteles pityergésre.

14 óra 25 perckor Dr. Hiller István beterjeszti az első és egyetlen napirendi pontot. A „Történelmi alternatívák a XX. Századi magyar történelemből a személyes politikai népszerűség elérésére” című, belső felhasználásra készülő memorandum megfogalmazása.

Dr. Hiller István vázolja a bizottság tagjainak a közelmúlt közvélemény-kutatási statisztikáit, amelyek két és fél éve riasztóan alacsony értékeket mutatnak a magyar baloldal legkarizmatikusabb jelöltjével kapcsolatban.

Dr. Krausz Tamás felvetése alapján a bizottság számba veszi a legnépszerűbb magyar államférfiakat, a függetlenség fennállása óta. Hosszas vita után gr. Teleki Pál, Horthy Miklós, Nagy Imre és Kádár János aspiránsok maradnak versenyben, akiknek életpályamodellje segíthet a 2010-es választásokra való eredményes személyi felkészülésben. Ezután Dr. Hiller István, Dr. Gerő András és Dr. Krausz Tamás nyomására 10 perc cigarettaszünetet rendel el.

15 óra 04 perckor az ülés folytatódik. A következő rostán, Moldova György heves tiltakozása ellenére Kádár János kiesik, mivel a többség véleménye szerint összességében tehetséges politikusnak nevezhető, épp ezért nem összehasonlítási alap.

15 óra 11 perckor Dr. Krausz Tamás felvetésére Horthy Miklós is kiesett a rostán, mivel a többi tag is egyetértett abban, hogy Gyurcsány Ferenccel közös pontja pusztán a magyar mércével mérve is példátlan beszarisága a kicsit is kockázatos döntésektől. Alapvetően mégis egy népszerű, kedves nagypapaként marad meg a nép emlékezetében, a miniszterelnök urat sajnos ilyesmi nem fenyegeti.

15 óra 18 perckor a bizottság a fennmaradó két személy gyors átvilágítása után mindkettőt tárgyalásra érdemlegesnek találta. Megállapították, hogy mindkét életút nagyon sok hasonlóságot mutat Gyurcsány Ferenc miniszterelnök úréval, ezért alaposabb elemzésre bocsátható.

15 óra 21 perckor Dr. Krausz Tamás és Dr. Gerő András együttesen nehezményezik a dohányzás teljes tilalmát az ülés alatt. Dr. Hiller István elnök emlékezteti őket az „A-Kazamata” 21-es folyosójának celláira érvényes szigorú, dohányzást megtiltó szabályozásra, majd szünetet rendel el.

15 óra 28 perckor Lendvai Ildikó felveti, hogy esetleg egy sajtótájékoztatón a csinos kormányszóvivő-kisasszony beleájulhatna Gyurcsány Ferenc ölébe, aki aztán karjaiban vihetné át a szárnyas tölgyfaajtón. A magyar nép különösen vevő az ilyen romantikus képekre. Az ötletet a bizottság minden tagja támogatja, és megvalósítását az influenzajárvány közvetlen közelében javasolja.

15 óra 39 perckor – újabb gyors cigarettaszünet után – Dr. Gerő András javaslatára megkezdődik gr. Teleki Pál és Nagy Imre miniszterelnökök mélyreható népszerűségi vizsgálata.

15 óra 51 perckor Dr. Ormos Mária – mint a téma szakértője – röviden összegzi véleményét gr. Teleki Pál miniszterelnökről és hasonlóságait Gyurcsány Ferenccel kapcsolatban. Érdekes párhuzamként megemlíti, hogy Teleki is – Gyurcsány Ferenc természetesen még az MSZP-ben is, mint dühöngő „ideál-neurotikus” van nyilvántartva – klinikai tüneteit mutatta bizonyos elmebetegségeknek. Mániákus depressziója, különösen hivatali ideje alatt vált krónikussá és ennek folyományaként következett be reálpolitikai érzékének teljeses elvesztése, majd tragikus öngyilkossága. Megjegyezte továbbá, hogy „Feri” kisz-kapitalista életútjához hasonlóan Teleki is koponyaméricskélő fajvédőből lett mérsékelt náciellenessé.

16 óra 11 perckor cigarettaszünet.

16 óra 18 perckor Dr. Krausz Tamás kap szót, majd hosszasan elemzi a közvélekedés és a valóság szakadékát Nagy Imre néhai mártír miniszterelnökkel kapcsolatban. Moldova György elvtárssal egyetértenek, nagyon ciki, hogy a modern magyar szociáldemokrácia pártja pont ezt a bármiféle reálpolitikai érzéktől mentes idiótát bírta előkaparni történelmi analógiaként, akire büszkén nézhetnek fel a volt munkásőrökből álló platformok is, de Fehér Lajost meg Fock Jenőt mégse lehetett, Nyers Rezső bácsi pedig még életben van. Az ő nevük amúgy sem lett legendássá Nagyéval ellentétben.

16 óra 31 perckor Dr. Gerő András Nagy Imre személyében vélte látni a rejtély kulcsát. Az eddig elmondottakat kiegészítette azzal, hogy aki 14 évet húzott le úgy a Szovjetunió legvadabb sztálini éveiben, hogy semmi komoly baja nem lett – és egyébként is talán nem véletlenül csiripeltek a madarak az állítólagos részvételéről a Cári család kivégzőosztagában – és mindennek ellenére a magyar nép nagy hősei közé sorolják még az Árpád-sávos Hírtv-s fasiszták is, az tudhatott valamit.

16 óra 55 perckor a bizottság megegyezésre jut abban, hogy a fent említett két népszerű politikus – hiába hoztak buta, nevetséges, mindenféle logikát meghazudtoló ostoba döntéséket – a nép és az utókor jóindulatát mégis el tudták nyerni, méghozzá a legjobb pillanatban kivitelezett, rendkívül felesleges és öncélú öngyilkosságukkal. Ezután Dr. Krausz Tamás és Dr. Gerő András, Dr Hiller István és Lendvai Ildikó tiltakozása ellenére rágyújtanak.

17 óra 02 perckor az ülés folytatódik. Lendvai Ildikó kétségeit fejezi ki azzal kapcsolatban, hogy a miniszterelnöknek tetszene a saját halála, de Dr. Krausz Tamás és Dr. Gerő András meggyőzik, hogy elég lesz csak megrendezni az egészet. A kivitelezés kidolgozására Dr. Hiller István felvetésére egy „ad hoc” bizottság létrehozását javasolják, de Moldova György ötlete alapján Gyurcsány Ferencet afganisztáni látogatása alkalmával áltálibok rabolhatnák el, akik végeznének vele, amikor észreveszik, hogy bottal Allahot és Mohamedet rajzolja a porba, amint egymás nemi vágyait csillapítják.

Dr. Hiller István az ötletet megfontolásra érdemesként ajánlja az eseti bizottság figyelmébe, majd 17 óra 17 perckor az ülést berekeszti.


Dr. Hiller István
elnök s.k.
 

Özv. Kocsis Mihályné

j.k.vezető

Szólj hozzá!

Címkék: politika mszp gyurcsány dokumentum titok

A bejegyzés trackback címe:

https://ugocsa.blog.hu/api/trackback/id/tr70933492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása